ua en ru

Кіссе звинуватив Ляшко у прагненні отримати максимальну кількість посад у комітетах Ради

Народний депутат України Антон Кіссе впевнений, що причиною його відставки з посади заступника голови комітету Верховної Ради України з питань правової політики і правосуддя, є зовсім не голосування за закони від 16 січня, а бажання лідера парламентських радикалів Олега Ляшка дістати якомога більше керівних посад. Таку думку нардеп висловив після голосування відповідної постанови Верховної Радою.

"Вся країна бачила, як радикал Ляшко блокував трибуну і не давав можливості працювати і приймати важливі рішення тільки з однією метою: щоб відвоювати кілька ключових посад у комітетах Верховної Ради у представників парламентської опозиції, - заявив Кіссе. - Особисто я не голосував за розподіл посад і не писав ніяких заяв з проханням дати мені одну з керівних посад. З повною відповідальністю можу заявити, що для мене в пріоритеті зовсім інші речі".

Він зазначив, що у коаліції його заяву назвали спробою виправдатися і бажанням зберегти обличчя перед своїми виборцями.

"Якщо Кіссе не хотів бути заступником голови комітету, то чому не заявив про це прямо в сесійній залі при голосуванні? Або чому не написав заяву про складання з себе повноважень в той же або на наступний день?" - здивувався у кулуарах Ради один з депутатів БПП від Одеської області.

Нагадаємо, сьогодні Верховна Рада 264 голосами підтримала постанову авторства Олега Ляшка, згідно якого від керівництва парламентськими комітетами були відсторонені депутати, які підтримали закони від 16 січня.