ua en ru

В Кишиневі під час мітингу затримали 10 протестувальників

В Кишиневі під час мітингу затримали 10 протестувальників Фото: у Молдові пройшла акція протесту з вимогою позачергових виборів

Протестувальники закидали поліцейських яйцями та камінням

Багатотисячна акція протесту в центрі Кишинева, учасники якої вимагали проведення конституційного референдуму, що дострокових президентських і парламентських виборів у Молдові і відставки уряду, призвела до сутичок між протестувальниками і поліцією. Про це повідомляє міністерстві внутрішніх справ Молдови, передає Deutsche Welle.

Сутички сталися в центральній частині міста - біля будівлі уряду, яку вдень 24 квітня оточили мітингувальники, і поблизу будинку бізнесмена Влада Плахотнюка. Протестувальники закидали поліцейських яйцями та камінням. У відповідь вони застосували проти сльозогінний газ.

В результаті зіткнень постраждали 14 поліцейських, четверо з яких були госпіталізовані. Правоохоронці затримали близько десяти протестувальників. Про постраждалих серед них поки що невідомо.


Представники правоохоронних органів звинувачують у заворушеннях організаторів протестів громадянської платформи DA (Dreptate сі adevar - "Гідність і справедливість". - Ред.). Міністр внутрішніх справ країни Олександр Жиздан заявив, що керівництву DA "доведеться відповідати за законом".

Дехто з учасників антиурядової акції відмовляється покидати площу Великого Національного зібрання в центрі Кишинева, в неділю проходив багатотисячний мітинг. Лунають навіть заклики до проведення акцій громадянської непокори. Проте самі організатори намагаються відмовити маніфестантів від цього і кажуть, що спробують домогтися зміни влади мирним шляхом.

Нагадаємо, антиурядовий мітинг пройшов вчора, 24 квітня, в Кишиневі.