ua en ru

В Кіровоградській області затримали 27 осіб за спробу захопити врожай

В Кіровоградській області затримали 27 осіб за спробу захопити врожай Фото: затримання в Кіровоградській області (kg.npu.gov.ua)

Невідомі намагалися зібрати врожай на полі одного з агропідприємств

В Кіровоградській області 19 вересня невідомі намагалися зібрати врожай на полі одного з агропідприємств. Пізніше правоохоронці затримали 27 осіб, передає прес-служба поліції області.

У поліції повідомили, що звернення щодо рейдерів надійшло від керівника фермерського господарства. Також правоохоронці отримали ще одне повідомлення про те, що на іншому полі невідомі в балаклавах пошкодили сільгосптехніку.

"Намагаючись втекти з місця події на автомобілях, вони створили загрозу життю і здоров'ю громадян, які перебували на місці події, і поліцейським, які виконували свої службові обов'язки", - йдеться в повідомленні поліції.

Зазначено, що співробітники поліції застосували вогнепальну зброю для того, щоб зупинити авто.

Повідомляється, що за захоплення врожаю і пошкодження техніки затримали 27 осіб, вирішується питання про оголошення їм підозри. За даними фактами поліція відкрила провадження за ч. 3 ст. 15 год. 5 ст. 185 (крадіжка), ч. 4 ст. 296 (хуліганство), ч. 2 ст. 345 (погроза або насильство щодо працівника правоохоронного органу).

Нагадаємо, 11 вересня в Харківській області в ході конфлікту на фермерському підприємстві сталася стрілянина, в результаті якої постраждали чотири людини. Як повідомлялося, в селищі Занки Зміївського район група невідомих в балаклавах намагалася проникнути на територію місцевого елеватора, між ними і місцевими жителями виник конфлікт.

Поліція затримала 22 учасника конфлікту на елеваторі в Харківській області. За даними поліції, в селищі Занки сталася бійка із застосуванням травматичної зброї на місцевому елеваторі. В ході конфлікту постраждали 7 осіб, в тому числі працівник районної поліції.