ua en ru

Кириленко: БЮТБ припиняє переговори щодо голосування за непопулярні закони в обмін на звільнення Тимошенко

Фракція БЮТБ припиняє свою участь у переговорному процесі, про який було заявлено лідером фракції БЮТБ Іваном Кириленком для того, щоб домогтися звільнення з СІЗО екс-прем'єр-міністра України, лідера партії "Батьківщина" Юлії Тимошенко. Про це заявив Іван Кириленко, передає кореспондент РБК-Україна.
"Навіть те, що я тут в емоціях, особисто сказавши перед вами, що ми заради того, щоб врегулювати політичну кризу в Україні, звільнити політичних ув'язнених готові брати на себе відповідальність, голосуючи за непопулярні кроки, на користь держави. Ми зібралися з фракцією, фракція уважно відстежила те, що пішло по ЗМІ і рішення прийнято таке - те, що я проголосив тут, це моя особиста думка. Ми не довіряємо нашим колегам по парламенту, і ми не на які компроміси і не на які пропозиції щодо спільної відповідальності на шкоду народу не підемо. Я офіційно заявляю... Фракції з переговорного процесу виходять", - сказав Кириленко.
У той же час Кириленко підкреслив, що фракція БЮТБ наполягає на створенні тимчасової слідчої комісії щодо розслідування обставин загибелі чорнобильця, який загинув під час мирних акцій протесту в Донецьку.

Нагадаємо, раніше Кириленко заявляв, що БЮТ-Батьківщина готова на пакетне голосування по непопулярним питанням, щоб звільнити Юлію Тимошенко з СІЗО. У той же час, лідер фракції Партії регіонів Олександр Єфремов повідомляв, що фракція Партії регіонів готова піти на компроміс в питанні звільнення Тимошенко у випадку, якщо діалог не буде вестися мовою ультиматумів.