ua en ru

Кірєєв оголосив перерву до 17:00 для розгляду ходатайства захисту Тимошенко про зміну запобіжного заходу

Печерський суд Києва оголосив перерву до 17:00 для розгляду ходатайства захисту екс-прем'єр-міністра України, лідера партії "Батьківщина" Юлії Тимошенко про зміну запобіжного заходу на будь-яку іншу, не пов'язану з арештом. Таке рішення оголосив суддя Родіон Кірєєв, передає кореспондент РБК-Україна.

Клопотання подав захисник екс-прем'єр-міністра України адвокат Юрій Сухов. Обґрунтовуючи своє клопотання адвокат Сухов заявив, що на минулих двох засіданнях в суду не було жодних претензій до поведінки підсудним не було. Так само захисник колишнього прем'єр-міністра підкреслив, що на даний момент всі обставини, на які посилався суд в своїй постанові від 5 серпня про зміну запобіжного Юлії Тимошенко заходу, змінилися, і тепер їх немає.

Прокурор Лілія Фролова відзначила, що: "Обставин для зміни підсудного запобіжного заходу на будь-яку не іншу пов'язану з утриманням під вартою відсутні. Тому виражаю загальну думку прокурорів, ми вважаємо, що немає підстав для зміни запобіжного заходу".

Для ухвалення рішення по заявленому клопотанню суд оголосив перерву в судовому засіданні до 17:00 і віддалився в дорадчу кімнату.