ua en ru

Кіпрська компанія просить ФДМ не призначати головою "Черкасиобленерго" представника ХК "Енергомережа"

Кіпрська компанія Garensia Enterprises Limited, яку пов'язують з групою компаній "Енергетичний Стандарт" (що має відношення до бізнесмена Костянтина Григоришина) і володіє 26,63% акцій ПАТ "Черкасиобленерго", виступає проти перепризначення на посаду голови правління нинішнього тимчасово виконуючого обов'язки товариства Світлану Кузьмінську, яка є представником ПРАТ "Холдингова компанія "Енергомережа". Про це йдеться в листі Garensia Enterprises Ltd. до Фонду держмайна України (ФДМУ).

Зокрема, в листі наголошується, що дану процедуру планується здійснити 25 вересня 2015 року під час позачергових зборів акціонерів "Черкасиобленерго".

"У рамках підготовки до цього заходу Garensia Enterprises Ltd. дізналася, що Фонд держмайна України запропонував залишити Світлану Кузьмінську тимчасово виконуючою обов'язки голови правління ПАТ "Черкасиобленерго" ... Garensia просить ФДМУ проінформувати про свою категоричну незгоду покласти ці обов'язки на С. Кузьмінську", - йдеться в листі.

Згідно з документом, позиція Garensia Enterprises Ltd. базується на тому, що дії Кузьмінської, починаючи з квітня 2015 року (з моменту призначення її в.о. голови правління товариства) і до сьогоднішнього дня, спрямовані на досягнення єдиної мети - доведення "Черкасиобленерго" до банкрутства.

"При цьому сама Кузьмінська є представником компанії ПРАТ "Холдингова компанія "Енергомережа", ділова репутація якої є сумнівною у зв'язку з численними скандалами, пов'язаними з використанням корупційних схем на енергоринку України", - йдеться в листі до фонду.

Як стверджується, банкрутство Кузьмінської "Черкасиобленерго" забезпечується в тому числі шляхом реалізації різноманітних угод, спрямованих на виведення з компанії грошових коштів (наприклад, шляхом проведення взаємозаліків з підприємствами водоканалів) і створення штучної заборгованості "Черкасиобленерго" перед різними кредиторами (як безпосередньо перед "Енергомережою", так і перед іншими особами, пов'язаними з "Енергомережою").

"Прийняття рішення на позачергових зборах акціонерів про продовження виконання Кузьмінською обов'язків голови правління "Черкасиобленерго" дозволить їй продовжити безперешкодно доводити суспільство до банкрутства. Крім того, така її діяльність фактично буде узгоджена загальними зборами акціонерів в цілому і Фондом держмайна України зокрема", - підкреслюється в листі.

Garensia Enterprises Ltd. просить ФДМ врахувати наведену в документі інформацію під час голосування на загальних зборах акціонерів "Черкасиобленерго".