ua en ru

Кіпр отримає перший транш кредиту в розмірі 10 млрд євро на початку травня 2013 року

Кіпр отримає перший транш кредиту ESM у розмірі 10 млрд євро на початку травня 2013 р. після того, як в квітні 2013 р. всі відповідні формальності будуть улагоджені. Про це повідомив глава фонду Європейського стабілізаційного механізму ESM Клаус Реглінг, передає Reuters.

Раніше сьогодні міністри фінансів єврозони затвердили план надання фінансової допомоги Кіпру. За підсумками зустрічі Єврогрупи глава МВФ Крістін Лагард повідомила, що вона винесе на раду МВФ пропозицію взяти участь у плані надання фінансової допомоги Кіпру. У той же час Лагард не уточнила обсяг можливих фінансових вливань з боку МВФ.

Раніше сьогодні повідомлялося, що схвалений міністрами фінансів єврозони план надання фінансової допомоги Кіпру на умовах реструктуризації банківського сектору передбачає створення "хорошого банку" і "поганого банку" (в ролі останнього виступить другий за величиною банк країни - Народний банк Кіпру).

Заходи включають в себе також переміщення вкладів до 100 тис. євро з Народного банку Кіпру, також відомого як Laiki Bank, в Банк Кіпру, який буде виступати в якості "хорошого банку".Незастраховані депозити, що перевищують 100 тис. євро, будуть утримані та обкладені значним податком. До Банку Кіпру перейдуть також кошти, отримані в якості кредиту від ЄЦБ, який становить 9 млрд євро.

Читайте також: Податок на великі вклади у Банку Кіпру може скласти 30%, - неофіційні дані