ua en ru

Кіпр направить 10 млрд євро на рекапіталізацію банків і 6,5 млрд євро - на рефінансування боргу

З європейського пакета фінансової допомоги Кіпру обсягом 17 млрд євро 10 млрд євро будуть спрямовані на рекапіталізацію банківського сектору і 6,5 млрд євро - на рефінансування існуючого боргу. Про це повідомив сьогодні міністр фінансів Кіпру Вассос Шіарлі, що знаходиться на парламентських слуханнях в Гаазі, передає Reuters.

"Цей пакет обсягом 17 млрд євро буде поділений на дві частини: 10 млрд євро будуть використані для рекапіталізації банків і 6-6,5 млрд євро - для рефінансування заборгованості країни", - уточнив Шіарлі, який прибув до Гааги, щоб обговорити питання, які стосуються надання Кіпру фінансової допомоги. "У зв'язку з цим буде не зовсім вірним стверджувати, що обсяг фінансової допомоги Кіпру складе до 100% ВВП, це зовсім не 100%", - додав він.

У випадку якщо Росія буде готова взяти участь у європейському пакеті фінансової допомоги Кіпру, країна буде брати участь у програмі на тих же умовах, що і її європейські партнери, сказав глава Міністерства фінансів Кіпру.

Напередодні Президент Кіпру Дімітріс Хрістофіас заявив, що отримав запевнення від Росії в тому, що вона готова сприяти загальноєвропейській програмі фінансової допомоги Кіпру.

Обсяг міжнародної фінансової допомоги Кіпру, за оцінками аналітиків, може скласти до 100% ВВП республіки, тобто близько 18 млрд євро. Значна частина коштів піде на підтримку кіпрських банків.

Читайте також: Fitch знизило суверенний кредитний рейтинг Кіпру з ВВ- до B