ua en ru

В Україні збільшать число громадських туалетів в кінотеатрах і театрах

В Україні збільшать число громадських туалетів в кінотеатрах і театрах Фото: Лев Парцхаладзе (Віталій Носач, РБК-Україна)

Нові будівельні норми вступають в силу з 1 листопада

В Україні з 1 листопада планується збільшення у два рази кількості жіночих туалетів в кінотеатрах і театрах. Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на прес-службу Міністерства регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства (ЖКГ).

Зазначається, що частина туалетних кімнат обов'язково повинна проектуватися доступною для людей з інвалідністю та інших маломобільних груп населення, а також містити пеленальні столики для немовлят.

"З 1 листопада вступають в дію нові будівельні норми про установи культури, які в 2 рази збільшують кількість жіночих туалетів в кінотеатрах і театрах під час їх будівництва або реконструкції. Тепер розрахунок такий: 1 санітарний прилад на 15 осіб в кінотеатрах і 1 санприбор на 10 осіб в театрах. Їх кількість буде визначатися розрахунковою місткістю цих закладів", - написав у Facebook заступник Міністра регіонального розвитку, будівництва і ЖКГ Лев Парцхаладзе.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що з 1 серпня в Україні є обов'язковою наявність громадських туалетів для відвідувачів великих супермаркетів. Мова йде про всі нові і реконструйовані великі супермаркети з торговою площею 2500 квадратних метрів і більше.