ua en ru

Кім Чен Ин був присутній на випробування нового ракетного комплексу

Кім Чен Ин був присутній на випробування нового ракетного комплексу Фото: Кім Чен Ин особисто присутстовавал на випробуваннях

Глава КНДР розпорядився негайно приступити до масового серійного виробництва комплексу з лазерним наведенням

Військові інженери КНДР розробили новий протитанковий ракетний комплекс (ПТРК) з лазерною системою наведення. Про це повідомляє сайт Naenara.com.kp.

Кім Чен Ин особисто присутстовавал на випробуваннях нових протитанкових ракетних комплексів. Також на полігоні були присутні представники командування збройних сил КНДР.

Глава КНДР розпорядився негайно приступити до масового серійного виробництва комплексу, а також розташувати його у фронтових частинах і берегових оборонних загонах.

Повідомляється, що комплекс здатний вражати сучасні танки з комбінованою броньовий захистом і оснащений ракетою з лазерною системою наведення.

Деталі розробки комплексу не повідомляються, проте в коментарях відомого російського військового блогу bmpd, який ведуть експерти Центру аналізу стратегій і технологій (ЦАСТ), зазначено, що Bulsae-3 є розвитком ПТРК Bulsae-2, в свою чергу, створеного на основі радянського комплексу 9К111 "Фагот" (AT-4 Spigot по класифікації НАТО).

Нагадаємо, 2 березня Південна Корея провела перші військові навчання біля нової бази на острові Чеджу. ВМС країни відпрацьовували сценарій пошуку та перехоплення кораблів КНДР