ua en ru

Кім Чен Ин відмовився їхати на парад у Москві 9 травня

Кім Чен Ин відмовився їхати на парад у Москві 9 травня Фото: лідер Північної Кореї Кім Чен Ин

Північнокорейський диктатор не приїде до Путіна

Лідер Північної Кореї Кім Чен Ин не приїде на святкування 70-річчя Перемоги у Москву. Про це повідомив прес-секретар Президента Росії Дмитро Пєсков, передає "Ехо Москви".

"Прийняв рішення залишитися в Пхеньяні і керівник Північної Кореї Кім Чен Ин", - повідомив Пєсков. Його рішення, за словами прес-секретаря, "пов'язано з внутрішньокорейськими справами".

При цьому прес-секретар уточнив, що повідомлення про відмову Кім Чен Ина було передано "дипломатичними каналами".

Прес-секретар Путіна зазначив, що участь у святкуванні візьмуть лідери близько 30 держав. Зокрема, в цьому списку присутні лідери Чехії, Словаччини, Сербії, Кіпру, Німеччини, Боснії і Герцеговини. При цьому Меркель, Земан і Фіцо бути присутнім на параді не будуть.

Нагадаємо, в грудні 2015 р. ЗМІ повідомили, що північнокорейський лідер був запрошений до Москви на урочистості з нагоди 70-річчя перемоги у Великій Вітчизняній війні. Пізніше прес-секретар Президента Росії Дмитро Пєсков підтвердив, що таке запрошення дійсно було направлено.

У січні південнокорейське видання The Korea Herald з посиланням на дипломатичні джерела повідомило, що Кім Чен Ин погодився відвідати Москву в травні.