ua en ru

Кім Чен Ин відкрив перший у Північній Кореї 3D-кінотеатр

Перший Вищий керівник КНДР, перший голова Державного комітету оборони Північної Кореї Кім Чен Ин відкрив перший у країні 3D-кінотеатр.

Перший Вищий керівник КНДР, перший голова Державного комітету оборони Північної Кореї Кім Чен Ин відкрив перший у країні 3D-кінотеатр, передає агентство ЦТАК.

Синематограф був побудований на території столичного Народного парку розваг на острові Рунгна в Пхеньяні. Кім Чен Ин особисто відвідав зал і оцінив якість звукових ефектів. Він похвалив будівельників, які змогли звести будівлю в такі стислі терміни.

Лідер КНДР подивився фільми "Переможці" і "Дон", після чого звернувся до кінематографістів, оголосивши, що країна потребує фільмів з 3D-технологіями, і режисерам варто направити свою мудрість і ентузіазм на рішення цієї задачі.

За словами Кім Чен Ина, застосування 3D-технологій дозволить привернути в кінотеатри молодь і дітей. Лідер КНДР зазначив також: будувати 3D-кінотеатри потрібно не тільки в столиці, але й інших північнокорейських містах.

Нехай за КНДР закріпився ярлик технічно відсталої країни, у сфері кінематографа і анімації це визначення не зовсім доречно. Північнокорейські мультиплікатори заслужили на всесвітнє визнання. Батько Кім Чен Ина, колишній керівник КНДР Кім Чен Ір був пристрасним поклонником кіно: його колекція налічувала більше 25 тис. фільмів.