ua en ru

Кім Чен Ина проголошено верховним головнокомандувачем армії КНДР

Наступник померлого північнокорейського диктатора Кім Чен Іра, його молодший син Кім Чен Ин офіційно оголошений верховним головнокомандувачем армії Північної Кореї, передає Associated Press.

Раніше сьогодні основний друкований орган КНДР, газета "Нодон сінмун" опублікувала звернення північнокорейського народу до нового лідеру Кім Чен Ину, що містить прохання стати верховним головнокомандувачем армії країни. "Товариш Кім Чен Ин, будь ласка, прийми від народу титул верховного головнокомандуючого і веди країну Кім Ір Сена до вічної слави", - йшлося у зверненні.

Кім Чен Ин стане третім представником династії Кімів, який очолив Північну Корею. Його батько і дід займали різні посади, і поки невідомо, які ще високі пости отримає "Кім-третій". Кім Ір Сен, заснував КНДР в 1948 р, зберіг титул "вічного президента" навіть після смерті в 1994 р. Кім Чен Ір правил Північною Кореєю в якості голови Національного комітету оборони, Верховного головнокомандувача Корейської народної армії і генерального секретаря Трудової партії.

Міжнародні експерти не очікують, що зі зміною політичного лідера в КНДР відбудуться сильні політичні зміни, в тому числі і в зовнішній політиці. Разом з тим, поки не відомо про жодну помітну заяву Кім Чен Ина.

Нагадаємо, Кім Чен Ір помер 17 грудня 2011 р.