ua en ru

Кім Чен Ин хоче провести денуклеаризацію до кінця президентського терміну Трампа

Кім Чен Ин хоче провести денуклеаризацію до кінця президентського терміну Трампа Фото: Кім Чен Ин (flickr.com/koreanet)

Лідер КНДР також погодився на проведення третього саміту з президентом Південної Кореї

Лідер Північної Кореї Кім Чен Ин хоче провести денуклеаризацію до кінця президентського терміну президента США Дональда Трампа. Про це повідомляє Reuters з посиланням на представника Сеула.

Таким чином, лідер КНДР вперше озвучив часові рамки денуклеаризації.

Крім цього, Кім Чен Ин також погодився на проведення третього саміту з президентом Південної Кореї Мун Чже Іном. Як повідомив радник з національної безпеки президента Південної Кореї Чанг, вони зустрінуться в Пхеньяні 18-20 вересня та обговорять практичні заходи щодо денуклеаризації.

Очікується, що саміт може дати новий імпульс переговорам про денуклеаризацію між Північною Кореєю і Сполученими Штатами, після того як Трамп в минулому місяці скасував візит свого державного секретаря в КНДР, зіславшись на відсутність прогресу.

Кім повідомив чиновникам Південної Кореї, що його віра в Трампа була "незмінною", і він хоче провести денуклеаризацію і припинити ворожі відносини з Сполученими Штатами протягом першого президентського терміну Трампа, який закінчиться на початку 2021 року.

"Він особливо підкреслив, що він ніколи не говорив нічого поганого про президента Трампа", - сказав Чанг.

Нагадаємо, 5 вересня Кім Чен Ин вперше після двотижневої перерви з'явився на публіці, відвідавши церемонію прощання з вченим Чжу Гю Чханом, який був одним з ключових розробників північнокорейської ядерної програми.