ua en ru

Кім Чен Ин вперше після двотижневої відсутності з'явився на публіці

Кім Чен Ин вперше після двотижневої відсутності з'явився на публіці Фото: Кім Чен Ин (flickr.com/koreanet)

Кім Чен Ин не з'являвся на публіці протягом 15 днів

Лідер Північної Кореї Кім Чен Ин вперше після двотижневої перерви з'явився на публіці, відвідавши церемонію прощання з вченим Чжу Гю Чханом, який був одним з ключових розробників північнокорейської ядерної програми. Про це повідомляє Центральне телеграфне агентство Кореї.

Напередодні південнокорейські ЗМІ повідомили про те, що Кім Чен Ин не з'являвся на публіці протягом 15 днів.

Зокрема, вчора, 4 вересня, агентство Yonhap сообщиало, що Кім Чен Ин не з'являвся на публіці протягом 15 днів.

Зокрема, зазначалося, що в період з кінця липня по кінець серпня лідер КНДР відвідав 30 господарських об'єктів. Зазначено, що останній раз інформація про діяльність Кім Чен Ина з'являлася в північнокорейських ЗМІ більше двох тижнів тому, коли він був на фабриці медичного обладнання і був присутній на похоронах колишнього міністра народних збройних сил Північної Кореї Кім Ен Чхуна 21 серпня.

"Yonhap" підкреслює, що відсутність лідера КНДР привернуло увагу, так як в неділю, 9 вересня, відзначатиметься 70-та річниця заснування Північної Кореї.

Як повідомляло РБК-Україна, 21 серпня глава Сполучених Штатів Америки Дональд Трамп заявив, що він "швидше за все" ще раз зустрінеться з лідером Північної Кореї Кім Чен Ином, щоб остаточно переконати Пхеньян відмовитися від своєї ядерної зброї.

Проте вже 26 серпня контрольована Пхеньяном державна газета Північної Кореї (КНДР) звинуватила США у підготовці змови.