ua en ru

Кілінкаров: Земельний кадастр відкриває шлях до продажу землі

Земельний кадастр потрібен, але він відкриває шлях до продажу землі. Про це в ході онлайн конференції в РБК-Україна заявив голова Комітету з питань будівництва, містобудування, житлово-комунального господарства та регіональної політики, народний депутат від КПУ Спиридон Кілінкаров.

"Якщо говорити про земельне питання, то воно дуже складне і небезпечне. Земельні питання завжди викликають дуже бурхливу реакцію у тих, хто живе на земельних ділянках або поблизу до них. За останнє 20 років ладу в цьому питанні не було. Хоча всі законодавчі акти прийняті. Не думаю, що і в найближчий час земельне питання буде вирішено. Корупційну складову, на жаль, у нас ніхто не відміняв", - заявив він.

За оцінками Кілінкарова, Земельний кадастр потрібен, але це відкриває шлях до продажу землі: "КПУ виступає категорично проти продажу землі. В першу чергу, це стосується землі сільськогосподарського призначення. Але у нас, на жаль, Партія регіонів і опозиція ухвалили рішення про те, що земля стане товаром, хоча і не відразу, а з 2016 року".

Читайте також: Набув чинності закон про продовження мораторію на продаж сільськогосподарських земель до 2016 р.