ua en ru

"Київводоканал" до кінця дня ліквідує наслідки затоплення залізничного вокзалу в столиці

"Київводоканал" до кінця дня ліквідує наслідки затоплення залізничного вокзалу в столиці Фото: "Київводоканал" (РБК-Україна)

Після завершення всіх робіт і підрахунку збитків, "Київводоканал" подасть позов до суду на компанію-забудовника

У "Київводоканалі" мають намір сьогодні, 26 жовтня 2017 року, до кінця дня ліквідувати наслідки затоплення залізничного вокзалу "Південний" у столиці. Про це заявила прес-секретар "Київводоканалу" Ганна Слободянюк, передає коррестпондент РБК-Україна.

"Співробітники "Кивеводоканала" оперативно ввімкнули перекачку. Це процес, коли в колектор опускають шланг і за допомогою станції перекачують бетон в інший колектор, щоб не зупиняти водопостачання, і стоки продовжували надходити на станцію очищення. Одночасно наші співробітники четверо діб виколупували бетон з колектора. Сподіваємося, що до кінця дня зможемо пустити з цього колектору стоки", - підкреслила Слободянюк.

За її словами, після завершення всіх робіт і підрахунку збитків, "Київводоканал" подасть позов до суду на компанію-забудовника.

"У першу чергу ми понесли збитки за пошкодження нашого майна - частини колектора. По-друге, підприємство понесло витрати на оплату роботи аварійної бригади. В третє, робота обладнання дуже енерговитратна - мобільний насос для перекачування з одного колектора в інший працює цілодобово", - підкреслила Слободянюк.

Вона додала, що адміністрація вокзалу "Південний" також має намір подавати до суду на будівельну організацію, так як в результаті інциденту в окремих приміщеннях вокзалу було порушено водопостачання і робота електромереж.

Зазначимо, будівництво на вулиці Георгія Кірпи, 2-б проходить без узгодженої з "Київводоканалом" проектної документації та без виклику представників перед початком земляних робіт. Пристрій буронабивних свай діаметром 630 мм проводяться за замовленням ТОВ "Полюс Центр" (підрядна організація - ТОВ "КДД Інжиніринг").

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що в Києві будівельні роботи біля залізничного вокзалу загрожують екологічною катастрофою.

"22 жовтня під час будівельних робіт на вулиці Георгія Кірпи, 2-б біля залізничного вокзалу "Південний" забудовник залив бетоном каналізаційний колектор діаметром 800 мм", - повідомляла прес-служба Київської міської держадміністрації. В результаті цих дій було порушено технологічне функціонування міських каналізаційних мереж.