ua en ru

"Київстар" запустив 3G-зв'язок у Києві

"Київстар" запустив 3G-зв'язок у Києві Фото: Київстар

Широкосмуговий швидкісний мобільний Інтернет отримають також 23 міста столичної області

Телеком-оператор "Київстар" відкрив мережу 3G для всіх клієнтів, яка повністю покриває столицю України і 23 міста Київської області, включаючи міжнародний аеропорт "Бориспіль". Про це повідомили у прес-центрі компанії.

Тепер послуга якісного широкосмугового мобільного Інтернету доступна для підключення всім абонентам у цих містах.

16 червня швидкісний мобільний Інтернет 3G від "Київстар" з'явився в Києві, а також у таких приміських населених пунктах: Бориспіль, Віта-Поштова, Вишневе, Вишгород, Гора, Коцюбинське, Крюківщина, Лісники, Мархалівка, Новосілки, Нові Петрівці, Петровське, Проліски Софіївська Борщагівка, Старі Петрівці, Щасливе, Петропавлівська Борщагівка, Романків, Ходосівка, Хотів, Хотянівка, Чабани, Чайки. Скористатися послугами в 3G-мережі можуть всі абоненти оператора, мобільні пристрої яких підтримують цей стандарт зв'язку. "Київстар" надає швидкісний мобільний Інтернет за технологією HSPA+ з максимальною швидкістю передачі даних до 42 Мбіт/с.

Мережа 3G покриває Київ і зазначені 23 населених пункти повністю за принципом "суцільного покриття". Роботу 3G на цій території забезпечують близько 700 базових станцій Ericsson. Із 14 травня по 15 червня "Київстар" проводив тут налагодження устаткування і технічне тестування за участю абонентів. За цей час послугами в мережі 3G скористалися понад 69 тисяч клієнтів "Київстар" у Київській області, які використали понад 24 тисяч терабайт трафіку. В середньому кожен абонент використав близько 50 Мб на день.

Клієнти в Київській області, які бажають користуватися мобільним Інтернетом на максимальній швидкості, можливій ​​у мережі 3G, можуть вибрати один з нових тарифних планів або ж підключити інтернет-пакет об'ємом від 50 до 3000 мегабайт для будь-якого іншого тарифного плану. Існуючим абонентам змінювати SIM-карту не потрібно.

Раніше "Київстар" почав надавати комерційні послуги в 3G-мережі у Львові та передмісті, а також у Броварах.

Нагадаємо, напередодні "Київстар" назвав точну дату комерційного запуску 3G-мережі.