ua en ru

Київрада просить госгарантію під кредит на будівництво сміттєспалювального заводу.

Депутати Київради звернулися в бюджетний комітет Верховної Ради і Міністерство з питань житлово-комунального господарства з проханням забезпечити державну гарантію по кредиту на будівництво в столиці сміттєспалювального заводу, пише "Комерсант-Україна".

Як повідомив голова комісії Юрій Бондар ("Громадський актив Києва"), новий завод планується розмістити біля ТЕЦ-6 на території житломасиву Троєщина (Деснянський район). Обсяг переробки складе 450-500 тис. т твердих побутових відходів на рік.

Проектні роботи з будівництва заводу Київська міська держадміністрація (КМДА) замовила на початку лютого. За словами начальника управління комунального господарства КМДА Максима Барінова, існує попередня домовленість КМДА з японськими компаніями, зокрема з Mitsubishi Heavy Industries, про надання місту кредиту на суму 300 млн євро. Остаточне рішення за умовами кредиту ухвалять після затвердження проекту. За словами М.Барінова, окупити будівництво можливо або за рахунок збільшення тарифів на переробку сміття, або шляхом державних дотацій. "Чим більше завод залежатиме від держдотацій, тим більше ризикованою виглядатиме ця інвестиція для японської сторони", - пояснив М.Барінов.