ua en ru

Київрада 23 жовтня планує розглянути виділення кредиту у 500 млн грн на добудову станції метро "Теремки"

Питання взяття кредиту у сумі 500 млн грн під держгарантії на добудову станції метро "Теремки" планується внести до порядку денного засідання Київради 23 жовтня 2013 р. Про це повідомила голова фракції "БЮТ-Батьківщина" у Київраді Тетяна Меліхова, передає прес-служба київського осередку партії.

"Ще раз нагадаю, що держгарантії держава була готова надати Києву лише під будівництво метро на Троєщину. Але київська влада, знаючи, що цією темою можна маніпулювати, хоче використати кредитні кошти на будівництво інших станцій метрополітену, які мали б будуватися за бюджетні кошти та яких через непрофесійну діяльність немає", - зазначила Меліхова.

При цьому вона наголосила, що не треба забувати про такий важливий аспект, як повернення боргів.

"Взяти, то візьмуть кредит, а віддавати борг будуть з чого? З кишень киян за допомогою підвищення вартості проїзду? Я переконана, що влада так і вчинить, знову наголошуючи на тому, що київський метрополітен працює у збиток, хоча насправді це не так ", - наголосила Меліхова.

Нагадаємо, раніше Кабмін схвалив проект будівництва ділянки метрополітену до станції "Теремки" у Києві вартістю 1,81 млрд грн. При цьому даним проектом передбачається виділення 500 млн грн кредиту під держгарантії.