ua en ru

Київрада завтра розгляне проект зміни меж Києва

Депутати Київради завтра на засіданні розглянуть проект землеустрою щодо встановлення та зміни межі міста Києва. Відповідний проект рішення Київради був розроблений у департаменті земельних ресурсів Київської міської державної адміністрації, повідомляє прес-служба КМДА.

Представленим проектом рішення передбачається збільшити територію Києва за рахунок включення в межі міста 2075,7 га земель Київської області. Також пропонується виключити з меж міста Києва та передати до складу територій Київської області 659,3 га земель. Погодити зовнішню межу та територію міста Києва пропонується загальною площею 84974,4 га. У разі прийняття вищезазначеного рішення, проект землеустрою щодо встановлення та зміни межі столиці буде направлено на погодження Київській обласній раді та Київській обласній державній адміністрації. Відповідно до документу Київській міській державній адміністрації буде доручено вжити необхідних заходів щодо подання до Верховної Ради України клопотання щодо встановлення зовнішньої межі міста Києва і затвердження території міста Київ загальною площею 84974,4 га.

Крім того, на сесії Київради 21 лютого депутатам запропонують розглянути й інші питання містобудування та землекористування. Зокрема, до порядку денного включено 27 проектів рішень про надання дозволу на розроблення проектів землеустрою щодо відведення земельних ділянок.

На розгляд депутатам також запропонують 12 проектів рішень щодо земельних ділянок, які фактично на сьогодні використовуються юридичними особами для експлуатації та обслуговування існуючих будівель і споруд, за які юридичними особами сплачується земельний податок.

Передбачається також розглянути й питання про поновлення 11 договорів оренди. Проекти рішень підготовлені щодо договорів оренди земельних ділянок, орендарі яких добросовісно виконують зобов'язання та умови надання земельних ділянок, продовжують своєчасно вносити орендну плату. Одним із критеріїв підготовки цих проектів рішень є відсутність скарг зі сторони членів територіальної громади та громадських організації щодо освоєння та використання цих ділянок.

Включено до порядку денного 7 проектів рішень про надання земельних ділянок громадянам. Передбачається передати у власність земельні ділянки виключно ті, які використовуються громадянами та їхніми родичами для обслуговування існуючих домоволодінь або які знаходяться в їхньому користуванні.

Також профільним департаментом підготовлено 8 проектів рішень про внесення змін у попередні рішення Київради або договори оренди. Це зумовлено в основному технічними помилками, уточненням умов надання земельних ділянок, у тому числі приведенням орендних ставок у відповідність до чинного законодавства (Податкового кодексу України).

Запропонують депутатам також відмовити в поновленні деяких договорів оренди.

Крім того, на продаж будуть запропоновані дві земельні ділянки.

У порядку денному засідання сесії також запропоновані до розгляду і рішення про приватизацію земельних ділянок громадян, у межах раніше наданих їм земельних ділянок, для експлуатації та обслуговування існуючих житлових будинків.

Читайте також: Київрада проголосує за приєднання с. Коцюбинське до Києва, - Попов