ua en ru

Київрада завтра розгляне нові межі столиці

Київська міська рада на пленарному засіданні 21 лютого 2013 р. розгляне проект землеустрою щодо встановлення і зміни межі Києва. Про це повідомляє прес-служба голови постійної комісії Київради з питань екологічної політики Дениса Москаля.

За словами Москаля, проект землеустрою щодо встановлення та зміни межі Києва передбачає збільшення території столиці з 83 тис. 585 га до 84 тис. 974,4 га.

Політик зауважив, що документ передбачає включення до території столиці 2 тис. 75,7 га земель Київської області з одночасним виключенням з меж Києва і передачі області 686,3 га.

"Після схвалення проекту Київрадою, він буде направлений на погодження до Київської обласної ради, а потім - на затвердження до Верховної Ради. Адже встановлення і зміна межі м. Києва, відповідно до ст. 85 Конституції України, є виключною компетенцією парламенту. Враховуючи важливість цього документа для збереження територіальної цілісності столиці і захисту Біличанського лісу, Верховна Рада має прийняти вольове рішення і затвердити межу Києва якомога швидше", - наголосив Денис Москаль.

Депутат припустив, що проект землеустрою щодо встановлення і зміни межі м. Києва може бути переданий до Верховної Ради України вже у квітні 2013 р.

Читайте також: Комісія Київради з питань екологічної політики погодила збільшення території Києва до 84,9 тис. га