ua en ru

Київрада заборонила членам громадських формувань носити балаклави

Київрада заборонила членам громадських формувань носити балаклави Фото: у Києві заборонили носити балаклави

Представник громадського формування повинен мати при собі посвідчення особи

Київська міська рада сьогодні, 2 липня, на засіданні прийняв Положення, якими членам громадських формувань з охорони громадського порядку забороняється носити балаклави. Про це йдеться в повідомленні прес-служби Київради.

"Сьогодні на пленарному засіданні Київської міської ради депутати затвердили Положення про особисте посвідчення та нарукавну пов'язку члена громадського формування з охорони громадського порядку і державного кордону на території міста Києва", - йдеться в повідомленні.

Згідно з документом член громадського формування повинен мати при собі особисте посвідчення, щоб людина, яка з ним знайомиться, мав можливість прочитати всі записи.

"Члени громадського формування не мають права прикривати обличчя для подальшої їх ідентифікації, крім тих випадків, коли є необхідність в сонцезахисних окулярах або медичних масках", - повідомили в Київраді.

Також зазначено, що нарукавна пов'язка носиться на лівій руці посередині плечового суглоба і щоб всі написи на ній були помітні для громадськості.

Нагадаємо, сьогодні Президент України Петро Порошенко сьогодні під час наради з керівниками силових структур у Львівській області заявив, що ініціює заборону для співробітників силових структур носити балаклави в мирних регіонах України.