ua en ru

Київрада виділила 50 млн грн на зарплати працівникам "Київпастрансу"

Київська міська рада прийняла рішення про виділення 50 млн грн статутного фонду підприємства "Київпастранс" на погашення заробітних плат співробітникам. Про це повідомив секретар Київради Олексій Резніков, передає кореспондент РБК-Україна.

Крім того, Київрада також доручила КМДА провести аудит фінансово-економічної діяльності "Київпастрансу" і встановити кількість пільговиків, яких веде підприємство.

"Дано протокольне доручення, і ми вставили в текст рішення доручити КМДА, яка є нашим виконавчим органом, провести аудит фінансово-господарської діяльності "Київпастрансу" і в тому числі - скільки пільговиків возить "Київпастранс", - заявив Резніков.

За його словами, необхідність встановити кількість пільговиків виникла із-за того, що уряд не компенсує у повному обсязі кошти, які витрачає підприємство на їх перевезення.

Нагадаємо, 18 грудня працівники громадського транспорту не вийшли на маршрути, оголосивши страйк у зв'язку з невиплатою зарплат. В результаті переговорів "Київпастранс" пообіцяв виплатити працівникам 80 млн грн заборгованості по зарплаті за жовтень-листопад до 29 грудня. Наступного дня страйкуючі водії відновили роботу трамваїв.

Сьогодні стало відомо, що працівники "Київпастрансу" отримають зарплату за грудень в січні 2015 р.