ua en ru

Київрада затвердив правила розміщення тимчасових споруд

Київрада підтримала розроблені Київської міської державної адміністрації (КМДА) правила розміщення тимчасових споруд. Про це повідомляє прес-служба КМДА.

За затвердження правил розташування тимчасових споруд у столиці, проголосував 61 депутат.

Так, відтепер забороняється розміщувати в метрополітені тимчасові споруди у радіусі 20 метрів від вхідних дверей у напрямку евакуації. Не зможуть кіоски стояти і вздовж тротуару на відстані 20 метрів від установленого дорожнього знаку, що позначає зупинку громадського транспорту. Також згідно з проектом рішення площа малих архітектурних форм, що розташовані на відстані не менше 5 м від проїжджої частини вулиць, не повинна перевищувати 19 кв. м, окрім тих, які надають населенню послуги чи продають непродовольчі товари. Розміщення тимчасових споруд на внутрішньоквартальних територіях площею до 30 кв. м здійснюватиметься відповідно до вимог Земельного кодексу України.

"Це рішення, окрім врегулювання питання розташування МАФів на території Києва, дозволить також впорядкувати міський простір та залучити додаткові кошти до міського бюджету від сплати суб'єктами господарювання пайової участі в утриманні об'єктів благоустрою міста", - зазначив заступник голови КМДА Анатолій Голубченко.

Читайте також: Київрада затвердила схему зменшення кількості МАФ в столиці за 5 років в 2 рази - до 5-6 тис