ua en ru

Київрада створила комісію з перевірки легітимності рішень Київради часів Черновецького

Депутати Київради ухвалили рішення про створення тимчасової контрольної комісії (ТКК) з питань перевірки легітимності рішень Київської міської ради, прийнятих після травня 2006 р.

Депутати Київради ухвалили рішення про створення тимчасової контрольної комісії (ТКК) з питань перевірки легітимності рішень Київської міської ради, прийнятих після травня 2006 р., коли мером Києва був Леонід Черновецький. За відповідне рішення проголосували 99 депутатів, проти - 2, утрималися - 9, передає кореспондент РБК-Україна.

Відповідну пропозицію внесла лідер фракції "Батьківщина" в Київраді Тетяна Меліхова.

При цьому, за словами депутата від "Свободи" Юрія Левченка, до складу комісії можна включати депутатів, які були у складі минулих скликань. Проте цю пропозицію не було винесено на голосування, у зв'язку з чим фракція "Свободи" утрималася від голосування з питання, а Левченко відмовився від участі в комісії.

"Це неймовірний абсурд, якщо люди Чернівецького (колишнього мера Києва Леоніда Черновецького) будуть перевіряти на легітимність свої ж рішення", - заявив Левченко.

До складу комісії увійшло 28 депутатів. Очолила комісію Тетяна Меліхова (за кандидатуру проголосувало 81, проти - 3, утрималися 17).

Термін діяльності ТКК визначається 6 місяцями, але попередній звіт комісія повинна озвучити не пізніше тримісячного строку.