ua en ru

Київрада сьогодні ухвалить рішення про дострокове припинення повноважень Черновецького

На сьогоднішньому пленарному засіданні Київрада прийме рішення про дострокове припинення повноважень київського міського голови Леоніда Черновецького, після якого автоматично до Верховної Руди (ВР) України направлять звернення секретаря Київради з проханням призначити проведення в столиці позачергових виборів мера. Про це на брифінгу перед початком засідання Київради повідомила секретар Київради Галина Герега.

"Я повинна звернутися до ВР про призначення виборів київського міського голови. Я не буду тягнути час і брати 14 днів. Ми візьмемо пару днів, підготуємо заяву і направимо в ВР... Дату виборів визначить ВР", - заявила Герега.

Герега зазначила, що після прийняття такого рішення вона буде виконувати обов'язки мера, і пообіцяла "що незалежно від цього факту Київрада працюватиме в такому ж режимі, як і працювала".

Крім того, Герега повідомила, що сьогодні Київрада розгляне 362 проекта рішень, 42 з яких відносяться до розряду загальних питань, 64 - стосуються питань власності і 256 - земельних питань. Така велика кількість питань, внесених до порядку денного, Герега пояснила тим, що "було прийнято рішення під час проведення чемпіонату Євро-2012 не проводити пленарні засідання".

Герега зазначила, що раніше Київрада вже розглядала такий насичений порядок денний і впоралася зі своїм завданням.