ua en ru

Київрада розробить інтегрований план розвитку транспортної інфраструктури Києва

Київрада прийняла рішення розроби інтегрований план розвитку транспортної інфраструктури Києва. За відповідне рішення проголосували 80 депутатів Київради, передає кореспондент РБК-Україна.

Доповідати по цьому питанню перед депутатами Київради мав голова Департаменту архітектури і містобудування при КМДА Сергій Целовальник, однак доповідав його заступник Андрій Вавриш.

За його словами, попередній такий документ розроблявся при розрахунку 150 авто на тисячу жителів Києва, але вже сьогодні існує ситуація, коли є 350 авто на тисячу жителів.

В свою чергу, секретар Київради Галина Герега зазначила, що документ допоможе забезпечити належне функціонування громадського транспорту.

"За великим рахунком, це генеральний план розвитку транспортної інфраструктури міста на роки вперед, мета якого - забезпечити належне функціонування громадського транспорту та інших видів транспорту, підвищити рівень його мобільності та зробити більш сучасною і зручною нашу транспортну інфраструктуру. Також, найголовніше, залучити інвесторів для створення цієї інфраструктури", - зазначила Герега.

Документ розроблятиме Департамент архітектури і містобудування при КМДА.