ua en ru

Київрада проведе спеціальне засідання, присвячене питанню збільшення зарплат столичних бюджетників

Секретар Київради Олесь Довгий підписав розпорядження про проведення пленарного засідання Київради, присвяченого питанню збільшення фінансування фонду зарплат медикам, педагогам і працівникам інших бюджетних сфер столиці. Про це О.Довгий заявив на сьогоднішньому брифінгу, передає кореспондент РБК-Україна.

"Я підписав розпорядження про скликання спеціальної сесії і пленарного засідання, яке відбудеться наступного четверга, 24 лютого. Це пленарне засідання буде присвячене виключно питанням збільшення фінансування з міського бюджету фонду заробітних плат працівників бюджетної сфери", - сказав О.Довгий.
Він пояснив, що раніше це питання не вирішувалося і потребує проведення спеціального засідання тому, що "та сума коштів, яка була запропонована Київською міською державною адміністрацією (КМДА), потребує можливе збільшення. Вчора у нас відбулася спільна нарада представників депутатського корпусу разом з Олександром Поповим (головою КМДА), на якому ми разом прийняли рішення, що протягом наступних днів представники бюджетних комісій разом з представниками адміністрацій будуть працювати".
За словами секретаря Київради, перед ними ставляться завдання максимально збільшити обсяг видатків, віднайшовши додаткові резерви для фінансування даних статей.
"Не можна, щоб під це рішення якимось чином не потрапили будь-які категорії бюджетників. Ми будемо працювати над тим, щоб збільшити категорії людей підпадають під це рішення, а також, щоб була збільшена сама сума витрат", - зазначив О.Довгий