ua en ru

У Київраду проходять 6 політичних сил, - опитування

Якби вибори в Києві відбулися в липні 2015 року, то до київської міської ради потрапили би шість політичних сил. Про це свідчать результати останніх соціологічних досліджень.

Перше місце впевнено тримає "Блок Петра Порошенко", за яку готові віддати свої голоси 27,7% киян. На другому місці тримається "Батьківщина" Юлії Тимошенко, за неї готові проголосувати 11,9% респондентів.

Майже така ж кількість голосів - 11,2% може зібрати "Опозиційний блок". З невеликим відривом на четвертому місці знаходиться "Самопоміч" львівського мера Андрія Садового - за неї готові проголосувати 10,5% киян. Досить високі позиції має також Радикальна партія Олега Ляшка, яка викликає симпатії у 9,3% киян.

Остання партія, яка впевнено долає 5%-й виборчий бар'єр - це "Рух за реформи", за яку готові проголосувати 7,2% киян. Показово, що ще два місяці тому кияни майже нічого не знали про цю партію.

Не долають поки що 5%-й бар'єр радикальний "Правий сектор" Дмитра Яроша (4,6%), "Громадянська позиція" Анатолія Гриценка (3,6%), "Народний фронт" прем'єр-міністра Арсенія Яценюка (3,2%), "Сильна Україна" Сергія Тігіпка (2,4%), а також нова партія дніпропетровського олігарха Ігоря Коломойського "Укроп" (1,4%,).

Характерно, що за політсилу діючого мера Києва Віталія Кличка УДАР готові проголосувати лише 1,8% респондентів.

Соціологічне дослідження проводилося центром "Соціальний моніторинг" і Українським інститутом соціальних досліджень ім. Яременко з 4 по 14 липня 2015 року. Соціологічна похибка вибірки не перевищує 2,2%.