ua en ru

Київрада залучить 5 млн евро кредиту на 8 років на енергозберігаючі заходи на комунальних об’єктах Києва

Київрада прийняла рішення про залучення кредиту у сумі 5 млн евро терміном на 8 років для впровадження енергозберігаючих заходів на комунальних об'єктах Києва. Дане рішення підтримали 76 депутатів з 92 присутніх в залі, передає кореспондент РБК-Україна.

Проектом рішення передбачено залучити кредитні кошти у сумі 5 млн евро від Північної екологічної фінансової корпорації терміном користування на 8 років з відсотковою ставкою до 7% річних.

Крім того, проектом рішення встановлюється надання дозволу комунальному підприємству "Група впровадження проекту з енергозбереження в адміністративних та громадських будівлях м. Києва" залучити даний кредит з метою фінансування проекту "Термосанація у бюджетних установах міста Києва", який передбачає впровадження енергозберігаючих заходів на об'єктах комунальної власності.

"Це дуже дешеві кредити, які надаються під енергозбереження. За рахунок цих коштів місто замінить харчоблоки у школах і дитячих садках Оболонського району та проведе заміну індивідуальних теплових пунктів у місті. Погашатиметься кредит за рахунок коштів економії енергоспоживання. Треба сказати, що такі програми діють уже в 15 містах України", - сказала на брифінгу секретар Київради Галина Герега.