ua en ru

Київрада ухвалила "стандарт" столичної освіти

Київрада ухвалила "стандарт" столичної освіти. За відповідне рішення проголосувало 82 депутати Київради, передає кореспондент РБК-Україна.

Згідно проекту рішення, планується забезпечити рівних доступ до якісної освіти, належний рівень навчально-виховного процесу, матеріальне забезпечення навчальних закладів, та безперервний професійний розвиток педагогів Києва.

В рамках цього проекту планується до 2025 р. забезпечити усім дітям м Києва місця у дитячих садочках за принципом: 1 дитина - 1 місце. Також планується розширити мережу спеціальних дошкільних навчальних закладів, запровадити до 2015 р. електронну реєстрацію дітей у садочках, збільшити кількість логопедичних пунктів для дітей дошкільного віку.

Крім того планується запровадити єдину електронну технологічну картку загальноосвітнього закладу, а також покращити умови у вже діючих навчальних закладах.

Крім того, до 2015 р. планується запровадити єдину систему моніторингу якості дитячого харчування у дитячих садочках, забезпечити дітей екологічно чистою водою, та провести капітальний ремонт навчальних закладів.

Єдиний освітній стандарт діє у рамках стратегії розвитку м. Києва до 2012 р. і має бути виконаний до цієї дати.

Читайте також: Азаров заявив про необхідність збільшення держфінансування сфери дитячого відпочинку і оздоровлення