ua en ru

Київрада прийняла рішення про спрощення порядку перепланування приміщень у будинках Києва

Київрада прийняла рішення про спрощення порядку перепланування приміщень у будинках Києва. Таке рішення підтримали 101 депутат з 111 зареєстрованих в залі засідань, передає кореспондент РБК-Україна.

"Даним рішенням спрощено процедуру оформлення перепланування, зокрема, тепер власник квартири чи будь-якого іншого приміщення повинен буде звернутися з відповідною заявою в районну держадміністрацію про намір здійснити перепланування і далі адміністрація сама вже оформляє всю необхідну документацію", - зазначив заступник начальника Головного управління містобудування та архітектури КМДА Андрій Вавриш.

Також він додав, що тепер відповідальність за перепланування несе не чиновник, а власник квартири та архітектор, який розробляв проект перепланування.

Депутати Київради доручили протягом місяця районним адміністраціям утворити постійно діючі комісії з підтвердження виконаних робіт з перепланування, забезпечити ведення журналу реєстрації декларацій про перепланування житлового і нежитлового приміщення та журналу реєстрації повідомлень про порушення дозвільним органом строків розгляду декларацій та журнал прийняття об'єктів після перепланування в експлуатацію.