ua en ru

Київрада прийняла програму зовнішнього освітлення Києва до 2014 р. на 387,7 млн грн

Київрада прийняла програму зовнішнього освітлення Києва "Яскраве місто" до 2014 р. з фінансуванням в обсязі 387,7 млн грн. За відповідне рішення проголосували 88 депутатів з 111 зареєстрованих, передає кореспондент РБК-Україна.

"Ми вважаємо, що освітлення міста є показником його цивілізованості... Не скажу, що сума фінансування є кінцевою. На цей рік з бюджету міста на цю програму буде використано всього-навсього 5 млн грн. Також є інвестори, які готові це робити, є інвестори, є власники будівель, які теж готові фінансувати", - повідомив перший заступник голови Київської міської державної адміністрації Олександр Мазурчак.

Як раніше на брифінгу зазначала секретар Київради Галина Герега, запровадження сучасних технологій освітлення зменшить використання електроенергії на 30%.

"Мета програми - розробити єдині, чіткі та зрозумілі вимоги до зовнішнього освітлення районів, вулиць та будівель. Крім того, проведення сучасних технологій у освітленні дасть змогу зменшити використання електроенергії приблизно на 30%. Загальний обсяг фінансування по цій програмі складає 387,7 млн грн, з яких 347,7 млн грн планується залучити з міського бюджету та 40 млн грн - за рахунок коштів інших джерел, зокрема, власників тих будівель, які не належать місту", - заявила Герега.