ua en ru

Київрада передбачила в бюджеті столиці дотацію з держбюджету у розмірі 536 млн грн

На сьогоднішньому засіданні Київрада внесла зміни до київського міського бюджету, серед іншого передбачивши в ньому дотацію з держбюджету на суму 536 млн грн. За таке рішення проголосували 76 з 103 депутатів Київради, передає кореспондент РБК-Україна.

Як відзначив доповідач з даного питання начальник Головного фінансового управління Київської міської державної адміністрації Володимир Репік, такі зміни були необхідні у зв'язку зі зміною закону України "Про державний бюджет України на 2012 рік", які регулюють міжбюджетні відносини і зокрема трансферти, які пов'язують бюджет міста Києва з державним бюджетом України.

"Зокрема, - пояснив столичний чиновник, - передбачена додаткова дотація з державного бюджету на загальну суму 536 млн грн, зокрема на вирівнювання фінансової забезпеченості за рахунок перевищення розрахункових обсягів податку на прибуток, які оплачуються за наслідками року, 76 млн грн - на оплату праці працівників бюджетних установ у зв'язку зі зміною мінімальної заробітної плати, 6,4 млн грн - на надання соціальних послуг найбільш незахищеним верствам населення у зв'язку зі зміною мінімальної заробітної плати, 976,8 тис. грн - на підвищення соціального забезпечення на забезпечення інвалідів першої і другої групи в наслідку психічного розладу".

Відзначимо, Київрада також передбачила в програмі соцекономрозвитку столиці збільшення асигнувань на капвкладення на 325 млн грн.