ua en ru

Київрада планує замінити забудовника, який проводить будівництво на вул.Мечникова 9-а, внаслідок чого руйнується сусідній будинок

Київрада планує замінити забудовника, який проводить будівництво на Мечникова 9-а, внаслідок чого руйнується сусідній будинок. Про це йшлося на сесії Київради 17 червня, яка проходила у формі громадських слухань, повідомляє прес-служба Київради. Як повідомив секретар Київради Олесь Довгий, ситуація може бути вирішена протягом місяця.

Рішення про відведення земельної ділянки на Мечникова 9-а було прийнято в 2003 р. Однак, внаслідок будівництва було заблоковано підземне русло р.Клов, після чого почався руйнуватися будинок на вул.Мар'яненка.

Незважаючи на неодноразові звернення, забудовник не зміг вирішити дану проблему. Тому ініціативна група громадян звернулась по допомогу до Київської міської ради. Це питання два рази заслухувалось на комісії Київради і зрештою замовник відмовився від робіт на ділянці в зв'язку з відсутністю фінансування. Питанням безпеки людей зайнялась Київрада і в бюджеті Києва на цей рік передбачено 5 млн грн на укріплення фундаменту будинку.

За підсумками обговорення питання О.Довгий дав наступні протокольні доручення. Головному управлінні земельних ресурсів КМДА підготувати проект на скасування рішення 2003 р. про відведення земельної ділянки забудовнику і винести його на розгляд сесії Київради. Головному управлінні економіки провести конкурс із залучення нового інвестора, який закладе кошти на укріплення будинку на вул.Мар'яненка.