ua en ru

Київрада визначив забудовника будинку для постраждалих інвесторів "Еліта-центру"

Київська міська рада визначила забудовника одного з будинків для постраждалих інвесторів "Еліта-центру". Про це йдеться в повідомленні прес-служби Київського інвестиційного агентства.

"6 березня 2015 року постійно діюча конкурсна комісія із залучення інвесторів при Київській міській раді визначила переможця конкурсу на будівництво житлового будинку в Платонівському провулку (Солом'янський район). Їм стало КП "Житлоінвестбуд-УКБ", - йдеться в повідомленні.

Згідно з умовами конкурсу, 7% житлових площ будинку буде надано постраждали в афері "Еліта-центру".

Загальна вартість проекту становить 86,613 млн грн. На ділянці площею 0,26 га побудують житловий будинок з об'єктами господарського та соціально-побутового призначення та підземним паркінгом. Орієнтовна площа житлового комплексу - 9 945 кв. м.

Раніше КП "Житлоінвестбуд-УКБ" визнали переможцем інвестконкурсів на будівництво двох об'єктів житла, частину квартир в яких буде передано постраждалим інвесторам "Еліта-центру". Один з будинків з'явиться в Дарницькому районі на вул. Здолбунівській (вартість будівництва - 608,279 млн грн), другий - у Деснянському районі на вул. Милославській (вартість - 141,048 млн грн).

Нагадаємо, афера "Еліта-центру" була розкрита на початку 2006 р. За даними МВС України, її жертвами стали 1759 громадян. Сума, якій вдалося заволодіти шахраям, оцінюється приблизно в 400 млн грн.

Нагадаємо, в листопаді Київрада виділила 102 квартири постраждалим від "Еліта-центр".