ua en ru

Київрада схвалила виділення коштів з бюджету міста на соціальний захист

Столичні афганці, чорнобильці та породіллі отримали можливість отримувати медичну допомогу за рахунок Муніципальної лікарняної каси, не сплачуючи внесків в касу. Сьогодні Київрада прийняла зміни в міську цільову програму "Турбота. Назустріч киянам" на 2011-2015 роки", згідно до яких, перший і подальші щомісячні внески в касу за громадян, що входять в ці категорії, здійснюватиме міський бюджет.

Проект змін в міську цільову програму підготовлено Київміськдержадміністрацією в рамках реалізації соціальних ініціатив Президента України Віктора Януковича і програми глави держави "Україна для людей". Цим рішенням столична влада планує соціально захистити і підтримати найбільш вразливі категорії киян.

"Столична влада цілеспрямовано вирішує завдання глави держави щодо посилення соціального захисту громадян, - прокоментувала рішення в.о. директора Департаменту соціальної політики Наталія Хоменко. Додаткова соціальна підтримка, яку місто надає соціально вразливим категоріям населення, буде апробована на афганцах, чорнобильцях, породіллях. Потім місто планує поширити її на інші категорії. Вже є плани розширити цю підтримку, зокрема, на ветеранів", - зазначила Наталія Хоменко.

У свою чергу директор стратегічного розвитку Муніципальної лікарняної каси Володимир Загородній уточнив, що пропозиція столичної адміністрації ні в якому разі не є заміною гарантованих законом пільг. "Це доповнення до соціального захисту в галузі медичного забезпечення місто вважає за необхідне запропонувати тим, хто цього потребує", - зазначив Володимир Загородній.

Нагадаємо, що рішення про додаткової соціальної підтримки афганців, чорнобильців та породіль, як і інші соціальні рішення (зокрема, про виділення допомоги ветеранам), Київрада був змушений сьогодні приймати "з боєм". Народні депутати від "Батьківщини", "Свободи" та "Удару" здійснили спробу заблокувати роботу Київради. У супроводі молодих людей спортивної статури депутати спробували прорватися в сесійний зал. Під час бійки з охранявшими порядок міліціонерами були побиті кілька правоохоронців. При цьому нападники використовували сльозогінний газ. Не досягнувши успіху, політичні сили згорнули акцію.