ua en ru

Київрада на сесії розрахується з будівельниками гімназії "Київська Русь"

Київ у наступному місяці остаточно розрахується з будівельниками , які звели на житловому масиві Осокорки-Північні у Дарницькому районі гімназію «Київська Русь». Проектом змін до Програми економічного і соціального розвитку Києва на 2013 р., який розгляне на сесії 2 жовтня Київрада, передбачено виділити на ці цілі 42,6 млн грн.

У департаменті освіти і науки , молоді та спорту КМДА відзначили, що довгоочікувану в мікрорайоні гімназію місто побудував фактично у борг. Через нестабільну роботи Київради столиця не змогла своєчасно виділити кошти на завершення робіт. Незважаючи на це, будівельники, щоб школа заробила вже з 1 вересня, погодилися працювати в борг .

«Ми сподіваємося, що Київрада закриє це питання, виділивши всі необхідні засоби. Це важливо, враховуючи те, що люди, які побудували школу, повинні отримати зарплату. А також враховуючи плани міста звести поруч зі школою ще один навчальний заклад - ліцей «Інтелект», - повідомив співробітник профільного департаменту КМДА.

Нагадаємо, загальноосвітній навчальний заклад гімназія «Київська Русь» відкрито 1 вересня. Заклад розрахований на 825 учнів (33 класи). Наповнюваність класів - 25 учнів. У чотириповерховій будівлі площею 3502 кв. м обладнано сучасний харчоблок, актовий зал, кілька спортивних залів, хореографічний зал, тренажерний зал і басейн. У гімназії працюватимуть три комп'ютерні класи, лінгафонні кабінети, арт -студії. Предметні кабінети обладнані інтерактивними комплексами і телевізорами. Окремо створені кабінети кулінарії, ручної праці, студія прикладних мистецтв, студія музичних інструментів, медіацентр та бібліотека.

Навчання в гімназії буде організовано в режимі повного дня , що дозволить не тільки розвивати навчальні вміння та навички, а й гармонійно і всебічно розвивати особистість учня. Навчально-виховний процес буде здійснюватися українською мовою. Учні будуть вивчати як предмети російську та англійську мови. Гімназія буде поєднувати в собі традиції класичної освіти та інноваційні освітні технології.