ua en ru

Київрада може протягом року оголосити конкурс на передачу теплових мереж міста в користування на концесійних умовах, - О.Попов

Київрада може протягом року оголосити конкурс на передачу теплових мереж міста в користування на концесійних умовах. Про це на прес-конференції заявив голова Київської міської державної адміністрації Олександр Попов, передає кореспондент РБК-Україна.

О.Попов нагадав, що на сесії Київради 24 березня буде представлений необхідний пакет документів для передачі теплових мереж міста в користування на правах концесії. Після розгляду цього питання і ухвалення позитивного рішення протягом року Київрада оголосить конкурс для відбору компанії, яка управлятиме тепловими мережами на правах концесії. «Ми повинні переглянути наш договір (з «Київенерго»), який сьогодні є між компанією і містом, вийти на сучасні форми співпраці, насамперед на договір концесії, як це робиться в інших розвинених країнах. Це дасть можливість нам в переговорному процесі на початку такої співпраці мати перспективу багатомільйонних інвестицій в розвиток компанії, насамперед модернізації інженерної інфраструктури», - сказав він.

У свою чергу, голова правління АК «Київенерго» Едуард Соколовський відзначив, що перехід на управління мережами Києва у формі концесії дозволить компанії привернути кредити міжнародних фінансових організацій з низькою процентою ставкою під заставу таких мереж.

Нагадаємо, зараз АК «Київенерго» орендує теплові мережі Києва і не має права власності на них.

Відзначимо, раніше сьогодні генеральний директор ДТЕК Максим Тимченко заявляв, що в 2011 р. АК «Київенерго» планує привернути близько 200 млн грн кредитних ресурсів.