ua en ru

Київрада ліквідувала КП "Кращий дім"

Київська міська рада ліквідувала комунальне підприємство "Кращий будинок". Дане рішення підтримали 101 депутат, передає кореспондент РБК-Україна.

Як зазначив доповідач з цього питання заступник голови Київської міської державної адміністрації Леонід Новохатько "за період функціонування комунальне підприємство "Кращий будинок" отримало прибуток майже 540 тис. грн, з них на утримання підопічних перераховано близько 315 тис. грн. Друга частина прибутку пішла на виплату зарплати трьох працівникам та на придбання основних засобів".

Таким чином за 1 рік і 6 місяців, троє працівників, включаючи бухгалтера, поселили в стаціонарне санітарно-медичну установу, підзвітну Головному управлінню праці та соціального захисту населення КМДА 14 осіб і перерахувало до бюджету Києва кошти в сумі 4 тис. 748 грн.

Як зазначив в інтерв'ю журналістам секретар фракції Республіка Київ Олексій Давиденко, свого часу Леонід Черновецький особисто представив цей проект і свою дочку Христину, як керівника підприємства.

"Ми всі пам'ятаємо, як Леонід Черновецький особисто презентував цей проект і обіцяв годувати "своїх улюблених бабусь ікрою та ананасами" і створити їм "райські умови" для життя. Але все це так і залишилося обіцянками", - відмітив О.Давиденко.

За його словами, умови перебування в КП "Кращий дім" нічим не відрізнялися від звичайних інтернатів для самотніх пенсіонерів, "а різниця полягала стільки у вартості, адже один місяць перебування в "Кращому домі" коштував близько 5 тис. грн, у той час як у звичайних інтернатах - 2,5 - 3 тис грн".