ua en ru

У Київській області затримана банда злочинців

У Київській області затримана банда злочинців Ілюстративне фото (facebook.com-SecurSerUkraine)

Злочинці попався на вимаганні грошей у бізнесмена

У Київській області співробітники Служби безпеки України спільно з Нацполицией затримали учасників організованої угруповання, яке спеціалізувалося на викраденні людей, силовому "віджим" бізнесу, майна та вимаганні грошей у столичному регіоні. Про це повідомляє прес-служба Служби безпеки України.

Зокрема, повідомляється, що до складу угруповання входили вихідці з Північного Кавказу.

В рамках кримінального провадження, відкритого за 2 ч. ч. і 4 ст. 189 Кримінального кодексу України, правоохоронці встановили, що зловмисники отримали замовлення від комерсанта відібрати двадцять тисяч доларів США з бізнес-партнера, які той нібито заборгував.

Співробітники СБУ задокументували, що члени групи для отримання суми погрожували бізнесменові фізичною розправою, зокрема нанесенням тяжких тілесних ушкоджень.

Оперативники спецслужби зафіксували передачу учасникам угруповання авансу і затримали чотирьох зловмисників під час отримання вісімнадцяти тисяч американських доларів поруч з рестораном на трасі Київ-Бориспіль. Пізніше був затриманий і замовник злочину.

Тривають невідкладні слідчі дії, зокрема відбуваються обшуки у чотирьох фігурантів справи.

Нагадаємо, як повідомлялося раніше, у Луганській області затримали злочинну групу, яка з 2017 року тероризувала жителів області.