ua en ru

У Київській області затримали організаторів каналу нелегальної міграції, причетних до ІДІЛ

У Київській області затримали організаторів каналу нелегальної міграції, причетних до ІДІЛ Фото: затримання (УНІАН)

Зловмисники переправляли громадян України та іноземців в країни Європи

У Київській області правоохоронці затримали організаторів каналу нелегальної міграції, причетних до терористичної організації "Ісламська держава" (ІДІЛ). Про це повідомляє прес-секретар генпрокурора України Юрія Луценка Лариса Сарган у Facebook.

"Прокуратурою Київської області спільно з співробітниками Служби безпеки затримано групу осіб, які налагодили канал нелегальної міграції шляхом виготовлення підроблених документів (паспортів громадянина України, паспортів для виїзду за кордон та ін) і їхнього збуту громадянам України і зарубіжних країн", - йдеться в повідомленні.

За результатами проведення досудового розслідування встановлено, що в злочинну групу входять громадяни азіатських країн, Росії та України, які сповідують радикальні ісламістські релігії і причетні до діяльності ІДІЛ.

Так, в ході проведення в рамках кримінального провадження заходів встановлено, що зловмисники за організацію каналу нелегального переправлення громадян України та іноземців в країни західної Європи шляхом виготовлення підроблених документів отримують у замовника грошові кошти у сумі 6 тис. доларів.

У вартість так званої послуги входить виготовлення паспорта громадянина України для виїзду за кордон, виготовлення паспорта громадянина України, організація безперешкодного проходження прикордонного контролю під час перетинання державного кордону України шляхом надання інструкцій та вказівок.

За результатами проведення санкціонованих обшуків за адресами проживання зловмисників вилучено 15 підроблених паспортів та готівкові кошти в розмірі 108 тис. На підставі ст. 208 КПК України затримано 3 особи. Вирішується питання про обрання запобіжного заходу у вигляді утримання під вартою.

Прокуратурою Київської області спільно з співробітниками СБУ затримано групу осіб, які налагодили канал нелегальної мігр...

Опубліковано Ларисою Сарган 28 листопад 2017 р.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що у Харківській області правоохоронці припинили діяльність каналу незаконної торгівлі людьми.