ua en ru

У Київській області викрили ОЗГ, яка займалась торгівлею органами

У Київській області викрили ОЗГ, яка займалась торгівлею органами Фото: затримання (Pixabау)

Члени ОЗГ вербували неповнолітніх для незаконної трансплантації органів в Росію

У Київській області на залізничному вокзалі затримали трьох чоловіків - членів організованого злочинного угруповання, які вербували неповнолітніх для незаконної трансплантації органів в Росію. Про це повідомляє пресс-служба прокуратури Київської області.

Повідомляється, що в четвер, 23 листопада, відбувся спільний брифінг прокурора Київської області Дмитра Чибісова та начальника Департаменту боротьби зі злочинами, пов'язаними з торгівлею людьми Національної поліції України Артема Крищенка по затриманню трьох чоловіків за підозрою у вчиненні кримінального злочину, передбаченого ч. 3 ст. 149 (вербування людей, вчинена з метою експлуатації у формі вилучення органу - печінки, вчинена щодо неповнолітнього) КК України.

Чібісов зазначив, що члени ОЗУ вербували в основному неповнолітніх, віком від 14 до 16 років. Зловмисники обіцяли великі кошти, на які вони зможуть придбати собі речі, зокрема, мобільні телефони та автомобілі. При цьому вербувальники нікому з своїх постраждалих не повідомляли про високий ризик для здоров'я і життя.

Зазначено, що вербування відбувалася через соціальні мережі. За словами Чибісова, батьки зазвичай навіть не підозрювали, що їх діти можуть продати свій орган злочинцям, стати інвалідами або загинути.

Злочинці планували заробити на трансплантацію близько 200 тис. доларів, а ошуканим донорам заплатити 30 тис. доларів.

У Київській області викрили ОЗГ, яка займалась торгівлею органамиУ Київській області викрили ОЗГ, яка займалась торгівлею органамиУ Київській області викрили ОЗГ, яка займалась торгівлею органамиУ Київській області викрили ОЗГ, яка займалась торгівлею органамиУ Київській області викрили ОЗГ, яка займалась торгівлею органами

Фото: затримання ОЗУ (kobl.gp.gov.ua)

Нагадаємо, на початку листопада у Чернівцях викрито ОЗУ, займалася контрабандою наркотиків.