ua en ru

У Київській області правоохоронці ліквідували конвертцентр з оборотом понад 100 млн гривень

У Київській області правоохоронці ліквідували конвертцентр з оборотом понад 100 млн гривень Фото: прокуратура (screenshot(google-maps)

Наразі проводяться слідчі дії та вирішується питання щодо арешту вилученого майна

У Київській області правоохоронці ліквідували конвертцентр з оборотом понад 100 млн гривень. Про це йдеться у повідомленні прес-служби прокуратури Київської області.

"Група осіб на території Київської області використовуючи фіктивні підприємства надавала суб’єктам реального сектору економіки незаконні послуги щодо формування незаконного податкового кредиту та переведенню безготівкових коштів у готівку. Так, загальний оборот конвертаційного центру склав понад 100 млн гривень", - йдеться у повідомленні.

Як зазначається, за вказаним фактом внесено відомості до Єдиного реєстру досудових розслідувань, за ознаками злочинів, передбачених ч. 5 ст. 27, ч. 3 ст. 212 КК України.

У рамках справи правоохоронці провели близько 20 обшуків, у ході яких виявлено та вилучено майже 1 млн гривень готівки, численну кількість печаток, комп’ютерна техніка та документи.

Наразі проводяться слідчі дії та вирішується питання щодо арешту вилученого майна.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що правоохоронцями Кіровоградської області припинено діяльність конвертаційного центру з річним обігом більше 200 млн гривень.