ua en ru

У Київській області поліція затримала банду озброєних грабіжників

У Київській області поліція затримала банду озброєних грабіжників Фото: поліцейський спецназ КОРД (avakov.com)

Злочинці зі зброєю захоплювали житлові будинки

В селі Гнідин Київської області поліція затримала збройну банду з шести учасників, яка не допускала законних власників до належним їм будинків. Про це повідомляє прес-служба поліції Київської області.

Повідомляється, що в Київське обласне управління Департаменту внутрішньої безпеки Нацполіції України звернувся чоловік. Він розповів, що невідомі особи не дозволяють потрапити в будинок, що їй законно належить. Крім того, заявник зазначив, що місцева поліція не поспішає реагувати на його скарги з цього приводу.

За даною заявою слідчі Бориспільського відділу поліції почали кримінальне провадження за ст. 356 Кримінального кодексу України.

Під час досудового розслідування правоохоронці встановили, що заявник кілька років тому придбав земельну ділянку і будинок в селі Гнідин. За домовленістю дозволив певний час пожити там попередньому власнику. Однак, коли обумовлений термін закінчився, старий господар відмовився покинути будинок. Крім того, на території садиби з'явилася група невідомих людей, які всіляко перешкоджали законному власнику потрапити в будинок.

Також в тому ж населеному пункті аналогічна ситуація сталася ще з одним власником нерухомого майна. Як і в попередньому випадку, група незнайомців завадила чоловікові зайти в дім.

Поліція провела обшуки на території будинків, господарських будівель і у дворах постраждалих власників домоволодінь. В результаті правоохоронці затримали шістьох учасників злочинної групи. У них вилучили кілька одиниць зброї та боєприпаси до нього.

altaltaltaltaltalt

Фото: затримання (прес-служба поліції Київської області)

Встановлено, що зловмисники віком 18-27 років прибутку в Київській області з Сум, де вони відомі в кримінальних колах. Вилучене відправлено на експертизу. Вирішується питання про кінцеву кваліфікації дій учасників групи, з метою притягнення їх до відповідальності. Тривають слідчі дії.

Нагадаємо, раніше СБУ затримала "злодія в законі", який намагався контролювати незаконних копачів бурштину в Рівненській області.