ua en ru

У Київській області відключили від газу місто Славутич

У Київській області відключили від газу місто Славутич Фото: Славутич (facebook.com-volonter.slavuticha)

Славутич відключили за борги

Через заборгованість теплопостачального підприємства місто Славутич (Київська область) відключили від газопостачання. Про це повідомили у прес-службі "Київоблгазу".

"Станом на 30 січня 2018 року НАК "Нафтогаз України" не виділив для жителів м. Славутич необхідні об’єми природного газу на січень цього року через заборгованість", - йдеться у повідомленні.

Зазначено, що ПАТ "Київоблгаз" здійснює розподіл газу споживачам, зокрема виробникам теплової енергії, за наявності підтверджених лімітів природного газу на відповідний розрахунковий період.

"Через відсутність у комунального підприємства Управління житлово-комунального господарства м. Славутич підтверджених НАК "Нафтогаз України" обсягів природного газу на січень 2018 року, ПАТ "Київоблгаз" не має підстав для подальшого розподілу обсягів природного газу", - повідомили у прес-службі.

Також у "Київоблгазі" додали, що змушені припинити газопостачання для Славутича, оскільки подальше використання газорозподільної системи є несанкціонованим відбором природного газу і порушує чинне законодавство.

Як прокоментував РБК-Україна начальник відділу з питань надзвичайних ситуацій та цивільного захисту населення виконкому Славутицької міської ради Вадим Зуй, "Київоблгаз" прислав попередження про відключення 20 січня 2018 року.

"20 січня "Київоблгаз" прислав повідомлення, що відключить Славутич від газу 1 лютого. Але, сьогодні о 13:00 місто було відключено. В місті є котельна на альтернативному паливі. Резервів вистачить на дві доби. Міська влада докладає зусиль для вирішення питання. Міський голова Юрій Фомічев зараз перебуває у Києві, проводить зустрічі. В міський раді розгорнуто оперативний штаб", - прокоментували у міськраді.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що заборгованість підприємств-боржників перед НАК "Нафтогаз України" за використаний природний газ зменшилася на 819 млн гривень (2,4%).