ua en ru

У Київській області більше половини боржників за газ не оформили субсидію

У Київській області більше половини боржників за газ не оформили субсидію У Київській області більше половини боржників за газ не оформили субсидію

З початку опалювального сезону борги жителів Київської області за газ почали динамічно зростати і на сьогодні становлять понад 800 мільйонів гривень. Основний приріст заборгованості спостерігається серед споживачів газу, які не оформили субсидію, повідомляє прес-служба "Київоблгаз збуту".

Зараз у 440 тисяч клієнтів ТОВ "Київоблгаз збут" із загальним боргом 463 млн гривень не оформлена субсидія.

"Якщо сім'я не в змозі оплатити за енергоносії самостійно, необхідно оформляти державну допомогу. В іншому випадку перспектива не тільки залишитися без газу, але і оплачувати борги в судовому порядку", - зазначив директор ТОВ "Київоблгаз Збут" Денис Смоляков.

У компанії зазначили, що після того, як споживачу надається субсидія, ТОВ "Київоблгаз збут" отримує від відділу соцзахисту інформацію про розмір допомоги, перерахованої споживачеві. Ця субсидія зараховується на особовий рахунок споживача газу. Розмір обов'язкового платежу та розмір допомоги, також визначається органами соціального захисту населення.

Також у прес-службі підкреслили, що в разі накопичення боргів за енергоносії, газова компанія буде змушена припинити доставку газу, як це передбачено законодавством. Для відновлення доведеться заплатити всю суму боргу і послуги по відновленню. З початку року в Київській області за газові борги було відключено від газопостачання близько 7 тисяч неплатників.