ua en ru

У Київській обл. начальник складу військової частини вкрав 100 т дизпального, - ГПУ

У Київській обл. начальник складу військової частини вкрав 100 т дизпального, - ГПУ Фото: ГПУ (РБК-Україна)

Вартість викраденого дизельного пального становить понад 1 млн гривень, зазначили в ГПУ

У Київській області викрили на крадіжці 100 тонн дизельного пального начальника військової частини. Про це повідомила прес-служба Генеральної прокуратури України (ГПУ).

"Установлено, що начальник складу під час несення служби в добовому наряді черговим по парку, маючи безперешкодний доступ до резервуарів зберігання пально-мастильних матеріалів, неодноразово здійснював відкачування в автомобільну автоцистерну з резервуарів зберігання дизельного пального, яке потім збував цивільним особам. Всього у такий спосіб було викрадено близько 100 тонн дизельного пального орієнтовною вартістю понад 1 млн грн", - заявили в ГПУ.

20 жовтня військового затримали за підозрою у вчиненні злочину, передбаченого ч. 3 ст. 410 (викрадення військовослужбовцем військового майна) Кримінального кодексу України. Білоцерківський міськрайонний суд Київської області його заарештував.

У ході розслідування кримінального провадження перевіряється причетність інших військовослужбовців до викрадення пального, а також буде надано правову оцінку діям командування частини та службових осіб контролюючих органів, які проводили перевірки на складах зберігання служби паливно-мастильних матеріалів цієї військової частини.

Нагадаємо, ГПУ підозрює службовців одного з одеських банків у розкраданні 300 млн гривень.