ua en ru

ГПУ підозрює менеджерів одного з одеських банків у розкраданні 300 млн гривень

ГПУ підозрює менеджерів одного з одеських банків у розкраданні 300 млн гривень Фото: ГПУ розслідує розкрадання 300 млн гривень з банку "Марфін" (facebook.com marfinbank.ua)

Прокурори отримали доступ до записів телефонних переговорів одного з фігурантів справи

Генеральна прокуратура підозрює службовців одного з одеських банків у розкраданні 300 млн гривень. Про це свідчить рішення Печерського районного суду Києва від 10 жовтня.

Згідно з документом, мова йде про банк "Марфін".

За даними слідства, чотири менеджера банку через фіктивні фірми, власниками яких були дві фізособи, які брали участь в афері, в 2016-2017 році вивели з банку близько 300 млн гривень.

Шахрайська схема полягала в тому, що банк надавав кредити без застави на афілійовані підприємства з метою подальшого їх внесення в статутний капітал банку, використовуючи фіктивну процедуру докапіталізації.

У зв'язку з цим, прокуратура просила суд надати слідчим записи телефонних розмов, а також тексти повідомлень одного з фігурантів справи за період з лютого по травень 2017 року.

Суд задовольнив клопотання прокурорів і слідчих і зобов'язав одеського оператора зв'язку ТОВ "Інтертелеком" надати необхідну інформацію.

Нагадаємо, Печерський районний суд Києва заарештував майно "Орджонікідзевського гірничо-збагачувального комбінату", "Нікопольського заводу феросплавів", "Марганецького гірничо-збагачувального комбінату" та "Дніпроазоту" (кінцеві бенефіціари Ігор Коломойський, Геннадій Боголюбов) в рамках розслідування розкрадання коштів з "ПриватБанку".